Verantwoording 2016

Actueel verslag van de werkzaamheden in 2016.

Promotieactiviteiten

In hetjaar 2016 is er aandacht gegeven aan het verder versterken van de band met onze achterban.

Door de samenwerking met Conferentieoord “De Ark” in ter Apel zien we als bestuur verdere mogelijkheden om meer mensen te bereiken en zowel het Conferentiecentrum als Pastoraal Centrum Saron nog beter te promoten. Onze voorzitter is in 2016 regelmatig op het conferentieoord De Ark aanwezig geweest om tijdens de opening van elke conferentieiedere deelnemer een welkomsttas te overhandigen.

Financiële bijdragen aan pastoraal Centrum Saron

Als bijdrage aan de nieuwbouw zorgunits hebben we een bedrag ter beschikking gesteld van € 77.777,77. Zoals aan het bedrag te zien is heeft dit naast een financiële betekenis ook een geestelijke betekenis!

Verder zijn we zeer verheugd om ook de gedane aanvraag voor de financiële ondersteuning cliënten ad € 15.000,00 te honoreren. Dit betreft mensen die hun verblijf op P.C. Saron in beperkte mate of helemaal niet kregen vergoed via de verzekering etc.

Financiële ondersteuning De Ark

We hebben vanwege het jubileum van de St. De Ark die met Saron is verbonden een gift overgemaakt van  € 7.500,00, welke is gebruikt om de inrichting te vernieuwen.

Ondersteuning op geestelijk vlak:

Hoewel onze stichting los staat van P.C. Saron is onze doelstelling natuurlijk wel om P.C. Saron te ondersteunen. De onderzoeken die lopen inzake de besteding van de PGB gelden hebben een zware wissel getrokken op de directie en medewerkers van P.C. Saron.

Deze rechtszaak loopt nog steeds en de verhoren zijn in volle gang. We hopen en bidden dat in 2017 er een uitspraak zal komen.

Inkomsten

Ons werk is in 2016 weer ondersteund door een groot aantal particulieren die een belangrijke basis vormen voor ons werk.We merken ook dat daar bijdragen bijzitten van oud gasten van P.C. Saron die met hart en ziel verbonden zijn met het bijzondere mooie werk wat de HEERE door P.C. Saron doet.

We zien wel een teruggang van de inkomsten...

Via de post legaten is een bedrag van € 7.000,-- binnen gekomen.

Welkom

Stichting Vrienden van Saron heeft als doel om christelijke pastorale hulp in Nederland te ondersteunen.

Ontstaan Vrienden van Saron

Vrienden van Saron is ontstaan met het verlangen om mensen te helpen zorg te ontvangen wanneer dit niet vanzelfsprekend is.

Contact

  • Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.