Ontstaan Stichting Vrienden van Saron

Stichting Vrienden van Saron is een initiatief van mensen die hart hebben voor de zorg voor kwetsbare mensen. Het doel is om door de activiteiten van deze stichtingen extra onder de aandacht te brengen van christelijk Nederland en er zo aan bij te dragen dat hoogwaardige christelijke, pastorale zorg in Nederland kan blijven bestaan. 

Betekenis naam Saron

De naam Saron is aan de Bijbel ontleend. In Jesaja 65:10 staat: ‘Saron zal tot een weide voor schapen worden’; dat is een beeld van rust. Door de vlakte van Saron (Israel) liep echter ook de handelsroute van Syrië naar Egypte, een verbinding tussen twee werelden. Zo wil Saron ook geen eindstation zijn, maar een pleisterplaats op de levensweg waar mensen rust en voeding vinden. Na de tijd bij Saron kan men dan veelal weer vernieuwd, verkwikt en weerbaar verder te trekken het volle leven te gemoed. Ook is de naam Saron een verwijzing naar de heerlijkheid van Christus, de komende bruidegom, in Hooglied ook wel verwoord als de ‘Roos van Saron’.

Welkom

Stichting Vrienden van Saron heeft als doel om christelijke pastorale hulp in Nederland te ondersteunen.

Ontstaan Vrienden van Saron

Vrienden van Saron is ontstaan met het verlangen om mensen te helpen zorg te ontvangen wanneer dit niet vanzelfsprekend is.

Contact

  • Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.